Search
Search Menu

Culturele Bedrijfsvoering

Projecten

Meerjarenprogramma Monet Zaanstad De gemeente Zaanstad onderzoekt de mogelijkheden voor het realiseren van een meerjarig Monet-programma in Zaanstad (Monet werkte bijna 150 jaar geleden vier zomermaanden lang in de streek en schilderde circa 25 werken). Samen met het Zaans Museum, Stichting Monet in Zaandam, de gemeente en Ernst Veen (oud-directeur Hermitage Amsterdam) wordt hiervoor een plan van aanpak opgesteld.

Nieuw beleid amateurkunsteducatie Utrecht De gemeente Utrecht ontwikkelt een nieuw beleid voor amateurkunsteducatie, waarbij continuïteit en toegankelijkheid voor alle inwoners van de stad centraal staan. Eltje de Klerk is gevraagd om de gesprekken met organisaties in het werkveld te leiden om zo input te verkrijgen voor het nieuwe beleid.

8964_569

Deventer 2.18 Samen met de economische kopgroep en de VVV Deventer is – in opdracht van het bestuur  – een plan voor citymarketing en een stadbrede programmering ontwikkeld.

Stad als Podium Harderwijk Harderwijk onderzoekt welke visie op podiumkunsten het beste bij de stad past en hoe de stad een volwaardig podium kan worden (‘Stad als Podium’). De opdracht bestaat uit het extern adviseren van gemeente en komt tot stand in nauwe samenspraak met een klankbordgroep bestaande uit vertegenwoordigers uit het werkveld.

venloopEvenementenbeleid Venlo Breed en interactief (evaluatie)onderzoek evenementenbeleid namens BMC in opdracht van gemeente Venlo. In samenwerking met evenementenorganisatoren, Venlo Partners en andere stakeholders (via online enquêtes en interactieve bijeenkomsten) wordt het evenementenbeleid voor de toekomst ontwikkeld.

Serviceorganisatie evenementen en congressen Amersfoort Inventarisatie en presentatie van gemeentelijke service-organisaties op het gebied van evenementen voor de gemeente Amersfoort en Amersfoortse evenementenmakers.

6-1-of-1-kopieJuryvoorzitterschap Nationale Evenementenprijzen 2014, 2015, 2016 en 2018 Klik hier voor meer informatie over de prijzen.

 

 

NJO muziekzomer

Economische impact evenementen Gelderland Grootschalig onderzoek naar vergroten economische impact van festivals en evenementen, resulterend in een digitale handreiking in opdracht van de provincie Gelderland.

Unknown

Prins27 Cultureel vastgoedorganisatie In opdracht van de Raad van Toezicht van Prins27 in Den Haag heeft Eltje de Klerk van Alpha Adviseurs een bedrijfsplan opgesteld voor deze nieuwe vastgoedorganisatie.

Subsidiestelsel cultuureducatie Utrecht Ontwikkeling nieuw subsidiestelsel voor cultuureducatie en amateurkunst en financiële stromen in dit stelsel. Tevens sinds twee jaar betrokken bij de monitoring van de gefaseerde invoering.

4149-18Strategisch advies cultuur Strategisch advies aan de gemeente met betrekking tot mogelijkheden voor bezuinigingen op cultuursector door onder meer nieuwe organisatievormen. In samenwerking met Cor Wijn, via BMC.

Accommodaties amateurkunst Utrecht Advies inzet budget amateurkunst ten behoeve van (accommodaties in) de Utrechtse wijken.

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Sinds 2014 vice-voorzitter Raad van Toezicht, lid huisvestingscommissie en benoemingscommissie. De AHK bestaat onder meer uit het Conservatorium van Amsterdam, Academie van Bouwkunst, de Theaterschool en de Nederlandse Filmacademie. Kijk op www.ahk.nl voor meer info.

glaspaleisDoorlichting gemeentelijke cultuurorganisatie Financiële en organisatorische doorlichting van SCHUNCK*, culturele organisatie in het beroemde Glaspaleis, ten behoeve van de voorgenomen verzelfstandiging. In opdracht van de gemeente Heerlen. In samenwerking met Paul van Oort. www.schunck.nl

Commissievoorzitterschap Voor Fonds Podiumkunsten en Rotterdam Festivals was Eltje de Klerk voorzitter van de adviescommissies die subsidieaanvragen van festivals beoordelen. www.rotterdamfestivals.nl en www.fondspodiumkunsten.nl

Nusantara met bomen ervoorPrinsenkwartier Delft Toen Erfgoed Delft aankondigde Museum Nusantara te sluiten, meldden zich diverse initiatieven voor de invulling van het monumentale pand in hartje Delft. Eltje de Klerk onderzocht de haalbaarheid ervan. Op 30 maart 2015 opende het nieuwe initiatief het Prinsenkwartier haar deuren.

Poppodium FluX Zaanstad Poppodium De FluX zal in 2018 geopend worden met een zaal van 580 staanplaatsen. Eltje de Klerk ondersteunde de organisatie bij het opstellen van een businessplan 2018-2021.

Cultuureducatie Uden Presentatie aan gemeente Uden over de ontwikkelingen en nieuwe bedrijfsmodellen in de cultuureducatieve sector.

ImageHandler.ashxCombined Creatives Deze jonge, creatieve organisatie creëert culturele concepten, zoals de Kamergesprekken in VondelCS, de culturele hotspot van AVROTROS. Eltje de Klerk is lid van de Raad van Advies van Combined Creatives.

———